Thursday, December 30, 2010

grrrrrrrrrrrr. . .happy!

grrrrrrrrrrrr nad!!!!!!!!!!!!!!!aku geram ngn ko!!!ko nape letak muke bodo aku kat blog nih. .cam bangkai doe muke aku dlu2.. aiyokk!!!!grrrrrrrrrrr..geramnyew!!!tapi tape. .aku oke jek. .cuz skunk aku p0n da ckop h0wts k0t dari dlu yg totally werkkh!!hahaa *xbule bla doe ayat..*hahaha..jgn jeles.

nad. .beberape mggu lepas. .aku jumpe l0kman!!!
 
hahahaha...a big suprise die xcam aku lgsg. .plus. . dy tgok aku byk kali n dgn pandangan yg 100% pelik abes..
aku tegur die..tapi aku tgok die. . and firasat aku time uh mmg tawu yg die mmg kenal n tawu 2 aku.
ahahahahaha..

gile. .wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....kmbali ke sekolah!!
best2!!!assigment belambak2. .xckop membute aku. .ari2 ade jek kuiz!!!
nk beparti da xleh da. .hahahaha
dapat housemate yg ntah mcm bongek...
classmate.?ouhh terlalu awal nk nilai.
yg pasti. .kawan dlu baru tawu kerek xkerek..
tapi kebanyakkan nye KEREK!!!!
ahh xjadik kudes kat aku yg serba GEREK seyh!!!
hahahaahahahahahaha. . 

happy cuz aku dah ade jimbet manje. .arnab aku kale itam. .
hahahahaha. .manje ngn aku..suke jilat2 n cium2 aku..bila aku pegang. . 
manje n suke membuang berak!!grrrrrr
yang paling happy!!!aku da dapat DSLR!!!!!!!!!!!
and aku dapat jumpe kakak n anak buah kesygan aku!!!!!!
perghhhh happy la seyh!!!!!!!!!

Monday, December 27, 2010

perasaan yang perasan

permulaan yang oke la. .happening gyle ngn dak kelas mcm org kampong. .bapak punya ramai. .assigment pon mmg tough gyle. . xbule bla.. .so,mmg jarang nk update blog ni..soie u guys. .byk keje ler...
hopefully jumaat ni aku leh balek seremban!!!!jgn la ade assgment..ishhhhhhhh...nk jumpe kak ya!!

Thursday, December 16, 2010

lenyapkan ia..

hari ni..hari yang mendung bagi aku di bumi ALLAH..semakin aku cuba mendekati ALLAH,terasa makin jauh DIA pergi...ya ALLAH,dugaan apakah ini.??adakah ini bayaran untuk dosa-dosa yang dulu.??tapi kenapa sekarang.??kenapa apabila impian dan angan2 aku hancur mcm 2 je..
 ya ALLAH..jika ini dugaan nya..uji aku ya ALLAH...jangan Engkau uji ibu ku.dengan kesedihan yang berpanjangan...
ini dosa2 ku..aku yang harus menanggung..bukan dia yang bergelar ibu...
jika ini yang harus aku terima ya ALLAH ...aku redha ..aku pasrah ya ALLAH...
jika perjuangan dan jihad yang aku mahukan ini masih belum cukup untukku..aku terima ya ALLAH..
aku terima...dan aku bersyukur..atas ujian MU..

Wednesday, December 15, 2010

hari baru+senyuman baru

ngeeeeeeeeeeeeeeeeee~~lately banyak keajaiban yg berlaku..ntah..aku happy atas sume yg berlaku sekeliling aku . .heeeeeeeeee..kal0 la aku bule ckp kat cni..aku cakap.tapi xbule. . hehehehe..
hurmmmmmmmmmmm...happy2!!soon,aku da start kelas . .belajar macam dulu. .best3!!!
jadik kanak2. .jadik student yg nerd agy. . assigment. .
wahhhhhhhhh..then after 1 year. . finish!!and bule apply keje yg best2. .ta la cam skunk nih. .
hurmm. . buad nana..i always..wish f0e u. .supaya kita dapat berjuang bersama lagik. .
mcm dulu. .

kembali ke sekola!!!!!!!!!!

Saturday, December 11, 2010

bongok sebentar besama intan. .

bongok ko tan!!!hhahahahahahahahah..aku sebena nye..plan nk sedih2..hahahaha..tapi ta jadik..hahahaha..
hamlau ko tan!!!ta saba nk dok seruma ngn k0..happy2..ngs2 ngn k0 lak. . cuma. .beza nya..tiada si kembo aku dicc . .='''(((((. .
tan. .i lap u..
taw. .

demam =''''((

not feelin' well today. .demam+selsema+pening kepala. .hurghhh. .xselesa. .rasa mcm nk muntah . .pon ada. .
lately,banyak sangad benda jadi tiba2 dan x terduga. .mcm2. .but tape. .aku bule hadapinya. .i/allah. .kata2 mama malam tadi bt0l2 buad aku menangis dalam haty. ."lepas ni..dah xde sape da kat uma. .nk tl0ng mama buad keje. .mesen rumput . .buadkan mama kueh sempret..k0 dah ja0w. ."ma..aku terhenti tnpe kate2. .

aku isaw. .dengan keadaan dia..yg xmenentu. .kadang2 sihad..kadang2 tidak. .aku harus berjuang demi masa depan..demi mama..aku..dan fmly. .even ramai adik beradik yang bule tanggung dan mampu t0k jaga mama..famly. .tapi..sekurang2 nya. .aku nk dia taw. .dwet yg dia dah labur byk 2. .ada hasilnya. .
barang2 sume dah pack.  .bila sampai senja..aku ryndu nk tg0k matahari yg terbenam kat belakang uma..keadaan tenang je..

ntah la..apa lagi yg bersarang dalam hati..aku xpasti. .masa depan yg aku xpasti tiba nya..xpasti akan penghujungnya. .aku jadi penat. .penat dalam meniti hari2..aku dengan penuh rasa bersalah. .dengan penuh tanda tnya. .aku mahukan kepastian!!aku mahu jalan hidup yg pasti..supaya jalan ku..haluan ku..titian ku..lancar.

huh..xsangka aku dah matang. .


dan rasa ini. .

alunan the rest of my life sayup2 kedengaran. . .hati yg bercampur baur..kegembiraan dan kesedihan mula.terpancar. .gembira..akk ya akan pulang ke tanah air kelak. .sedih kerana masih lagi ada takungan air mata yg blom kering dlm hati. .aku sedih nk menjalani hari2..aku..apabila mengingatkan apa masalah yg kini tersarang dalam aty dan fikiran.. aku try lindungi semua ini..tp ntah la..xtawu nk kate pe..kegelisan dan deruan masalah..terus menerus memijak satu persatu..awan hati..sabar..dan terus sabar. .
sehingga kenafas yg terakhir. . . .mereka dan mereka terus menilai aku..terus2 san menyalahkan aku. .
xpernah berhenti..xpernah berganjak walaupun seinci..tolong lah..bagi ruang pada aku untuk bernafas...tolong lah..berhenti menilai aku...

Friday, December 10, 2010

selsema+serabai+cam taik

hahaha..nih la jadik kat aku..pagi2 dah bangun cuba dan tros cuba bukak portal pjb..uruskan mcm2. . seriously..dugaan banyak gile aku kene harungi nk sambung nih balek..aku tahu ALLAH 2 sedang menguji aku..
dan byk lagik ujian ALLAH yg lebih hebat pasni..semakin aku nk dekat ngn Pencipta ni..makin hebat Dia nk duga aku. .

Ya ALLAH tipu la kalau aku mampu harungi suma ujian Mu..mmg aku xmampu..kadang2 aku sediri tersasar. .
dan masa ini ALLAH 2 tunjukkan aku..sapa kawan sapa lawan...sapa yg nk dekati masa susah senang kita...
aku xkesah..aku tengok je..dan aku xberdendam..xpe la..masa aku susah ni xde sape nk dekat...tapi bila senang..jgn pernah sebut rindu aku ke..lame xjumpe aku ke...semue 2..xde guna..

Terima kasih ya ALLAH..u show me the way..Engkau tunjukkan aku kenyataan dunia ini..dan segala ujian ini dengan penuh Rahmat-Mu ya ALLAH...

nak ku nangis..xada berair mata. . .

masa yg aku tggu2. .masa yg aku nanty2. .mcm sia2. .sedih gyle. .mana ta sedih. .plan nk jumpe kawan2 seangkatan..masa PLKN xjadi. .
sape ta sedih..aku da lame xjumpe dowank. .
then sampai masa..last minutes sume cancel..batal..kal0 nk ikotkan..
aku ni p0n ade masalah nk gathering. .tapi aku tolak tepi jek..cuz..aku ryndu kawan2. .
aku h0mealone . .sebab nk tggu sabtu nih. .aku face byk gyle dugaan. .
dgan persiapan sambung belajar ni..ape sume..sume la..
last2. .mcmnih.


. nevermind kawan2. . dapat add korank kat fesbuk p0n da oke bagi aku. .
tapi nk buad cane kalo masing2 pon ada hal..
hopefully korang happy selalu. . .
hahahaa. .arini mase aku spend mencarut ngn si kunang2 kuning. .ntah..penyakit kuning agak nye..dak nih. .
mcm sampah doe. .cakap mende ta masok akal..haha....

sorry kuning. .i amek pix u..cuz nk gtawu masyarakat malaysia . .yg kite..ni gile. .
muke jek suci. .perghhh jiwa..dah penuh dikuasai setan .. .
hurmm arini xde keje ape melainkan buat cupcake bodoh!!(grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr)
xjadi!!!mcm sampah!mcm berak!


tapi aku buat lagi hodoh dari ni....malu nk ditayangkan pada umum. .
dikhuatiri muntah. .werkkkkkkkkkkkkkkkkkk. .
sume wat muke toye je..cupcake ta jadik. .hahaahahahaha
aku je happy .. .sebab puas tegelak2kan plan adek aku. .xjadik. .hahaahahahaha

Wednesday, December 8, 2010

kegembiraan yang mencapai tahap gaban!!!!

alhamdulillah. .xada apa yg lebih gembira dari hari ini. . happy nyee...mmg ALLAH je tawu. .eeeeeeeeeeeeeee...
nk tawu apa.????aku dapat meneruskan pengajian. . mane x happy kan.????ya ALLAH. .mmg ALLAH je tawu. .happy gyleeeee!!!


eeee. . .seyes. .doe. .happy gyle. ..warghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!
tank u G0d!!!!

ad0iyai. .

hurmm. .arini xtawu la..mcm2 feeling bercampur baur. .sedih. .gembira..nk gelak..
ntah la..arini sepanjang hari dan till sunday aku stay uma sorang2. .huh..mcm isteri orang dahh*ngeee gatal nyee*
kuikui. .penat urus kan rumah..mengemas,membasuh,menyidai,memasak,menyapu..everything!!
huhhh..hebat mama buad 2 suma..tabik springggg!!!
fuhhh. .macamni ke da jadi house wife.??ayo0kk!!

hurmmm...mama..b0wsan la..mama xde kat uma..xde kawan nk berborak..kesian mama kat melaka..jaga anak akk..mesty mama penat..i miss u mom. .



Tuesday, December 7, 2010

rasa gedik tetiba. .

aisehh. .pesal la tibe2 gedik nih datang. .aku mule cam nk bela. .menatang dlm umah nih. .dulu ada nemo. .xpenah rasa bosan. .ni nemo da past away. .aku cam gatal nk bela .tikus belanda yg gemok dan tembam cam gula2 kapas. .aisehhh. .
seriyes. .pas aku nengok kawan aku bela. .menatang gebu tuh. .aku cam nk baling2 je kat dinding. .
bia pecepekkk!!hahaha. .geram la . .sape nk bagi nih aku tikos belanda.??
setakat tikus malaysia. .belambak kat umah xterbela. .haha. .


aku kejar menatang nih je skunk!!aku kalo dapat. .aku telan hidup2. .
gerammm seyh!!!cute gyle!!!!!
dapat sepasang laki bini ckup la. .aku nk kasik laki bini mkn viagra. .
kasik beranak bebanyak. .grrrrrrrrrrrrrrrrrr. . .geram!!!!!!!!!!





malam nih. .nk story cket sal cite ni yang baru aku tg0k tadi kat wayang. .
hurmm suke taw her0 cite nih. .sebab dia seorang nerd yg gile punye genius yg cute. .
*lari topik la eqa!!*
nih,cite ni story pasal perjalanan pengasas facebook,mark. .yg mencipta facebook nih. .
cite ni cam bosan gak la..sebab. .byk sgt jalan cerita pasal internet. bla..bla..bla..
permulaan cite yg sgt bosan sampai aku menguap 4x. .then bila da masuk pertengahan. .makin menarik la. .
cuz,dari hari ke sehari mark ni. .bule dapat ahli yg join fb berjuta2. .mmg best la..
serious mmg pandai gyle. .yela. .sebab mark ni adalah salah sorang dari harvard student. .no wonder la. .kan.?
ntah la. .bagi aku. .cite ni menarik sebab. .jalan cerita yg best. .plus aku sendiri dapat rasa best gyle. .
jadi kaya dalam sekelip mata. .moral value tentang menghargai seseorang,sahabat. .n usaha. .nk capai sesuatu kejayaan. .
ending yg hampeh. .mark kecewa n frust . .sebab pernah memalukan awek dia kat blog. .
n mcm mati kutu+ gila talak tgok page ex gurl dia dalam FB. .hahaha. .bodoh.

Monday, December 6, 2010

c0klat. c0klat dan c0klat!!!

grrrrrrrrrrrrr. . pehal la arini selera mcm jin noty. . adus. .tibe2. . tekak buaya aku nih. .nk mencekik coklat plak. . adus..ni gara2. .mimpi semalam la nih . . ayo0. .makkkkkkkkk.. mau cekelat!!!
nk cekelat!!!!

selamat awal muharam..



amin..aminnnn ya Rabbalalamin. .
maghrib yang sedang bising dan berkecamuk...melayan anak2 akk..
hurghh..ayo0..pening2. .bertiga..mcm 20 orang. .aduhhh..serabut!!
baru pas berjalan2 serta berpelesaran kat bl0g org2..seronok jek bace. .
hurmm best nye jadik kreatif cam dowank. .

detik makin pantas berlalu. .dah xada apa aku kejar melainkan masa depan skunk.
keje...bahagia..dan gembira. .nk sosial2..dah xde mase dah aku ase..
adakah ni tande2 org nk matang.??uihhh. . *dasat gile le*. .
mama lak..keep nagging psal tanggungjawab. .huh. .kal0 xdg0 mama nagging..
mmg x amek pusing aku. .ni aku dh dg0. .tough gak. .

syahdu plak dgar orang bace doa awal muharam kat tb.tp xleh nk feel sebab aku ase
mcm kat supermarket dah. .bisenggg!!!ad0iyai!!!

Sunday, December 5, 2010

saat airmata jatuh ke bumi. .

kegembiraan. .yang sentiasa dihiasi dengan. .airmata yang xsudah2 berhenti dan mengenal erti penghujung. .
apa lagi ujian ini.?apa lagi kesudahan yg harus aku ratapi.?xsanggup aku nk rasa derita ni sorang2..
sampai bila agaknya orang persalahkan aku.?terus menunding jari menyalahkan aku. .salah kah aku nk rasa bahagia...,gembira.??sampai bila agaknya tadahan sekawah airmata ni kering.??

Saturday, December 4, 2010

its 0kay. .

hurmm. .bursday clebration yg terbaek..utk mama. .cuma kak ya xde sekali meraikan bersama...kal0 x,mesty best.complete!suka ramai ada kat rumah..happy. . sgt9...sebut sal adik beradik. .mengingatkan aku sal kawan2 yg selalu ada menggantikan adek beradek. .aku ryndu ko kawan2..ryndu sangat3. .kenangan banyak yg kita bina sepanjang bersama (arghh...mule dah nk melalak..)sedeyh gyle..lak aku ase tibe2. .

warghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!

aku xtawu kenape aku harus sedeyh bile aku tgah bahagia..aku bule ngs..bila aku seronok bersama..
ntah r. .aku berusaha nk buad sume org gembira..tp,aku tawu..aku masih gagal dalam membuat org len gembira dengan aku. .

aku xminx sapa2 utk memahami..aku xminx sesiapa jugak utk mengerti. .tp ntah la..
apa yg aku mampu..terdiam..dan menangis..
terus-terusan menangis..sampai satu tahap,aku dah x bisa nk menangis agy...
dan aku mahu insan2 len tawu..aku manusia yg x sempurna..xbule nk jadi sempurna di mata
orang2 dalam dunia ni...maafkan aku.

Wednesday, December 1, 2010

selamat hari jadi mama



happy birthday mama!!malam ni 2 disember 2010,hanya eqa n kak ya saja yg wish. .tepat jam 12 tadi. .
semoga di usia 65 tahun ini..ALLAH memanjangkan umur mama utk lihat eqa gembira mendapat segulung ijazah buad mama..

semoga ALLAH memberi mama kesihatan yg berpanjangan dan berterusan..
dan juga mama dikurniakan kesihatan yg baik untuk ke umrah nanti. .
s0,kita bule mengerjakan umrah bersama2 dlm keadaan gembira..tnpa sakit2kan mama.??
aminnnnnn.....

jam 9 malam yang bosan.

hurghhh. . b0san..b0san.b0san. . fewwwwwwhhh..(--___) ngeeeeeeee~.. .
nk text b0yfie. .xdek kedit. .grrrrr..girlfie lagy r. .busy..manjang. .
mama,kimi...tg0k kamp0ng b0y. .aku.?ngadap fesbuk yg absolutely bored!!nextweek punye plan..
nad xjoin venture. .hurmm. . perghhh keadaan yg agak xberduit nih. .membuatkan aku..kene membodek
mama extra b0dek. .='''((( payah nye....masa ni la ryndu nk keje..nk ada dwet...tp seyes.keje cam haram..
dapat hasil..lagi mcm haram. . .nyesal jek aku ase kje kat jusc0. .hurmm..study2!!study!!!mule la ryndu mase study ngn kawan2...
..
ryndu nk gelak2. . happy xde masalah. . everyday yg aku lalui..happy je..xpenah r rase bowsan...
ni da jauh dr kawan2. . rasa buwsan tahap gaban!!!

senyum je.

xtawu nk k0ba ape dah. .ape yg buleh..aku senyum je..hanya aku n insan teristimewa 2 je tawu..*ngeeeeeee..rahsie ouhh* hehehe...aku rasa lega sebab dah lepas sume ape yg aku rasa..aku dah jujur kat sume org. .hurghhhhhhhhh rase cam nk g naek gunung everest..jerit kuat2...bestnye..pastu 45 saat pas tuh aku pon mati..di baham dek beruang kutob!


ngeeee....perghh aku ase cam sedeyh lak tibe2..yela..kawan2 len dah best2 jek lepak belajo..aku nih kat sini jek..pk masa depan..hurghhh...
busan banget!tape2..aku an nk belajar photoshoot..impian utk menjadi jurugamb0 yg berbakat..huh..dimakbulkan hendaknya..aminnnn...
hurmm...masa berlalu begitu pantas...
rasa da tua jek pulak..yela..xrasa lagi enjoy2 mcm dulu...
pegi gigs..pegi jamming...
huha..huha..da xde dah....dah nk jadik isteri org pasni
*weeeeeeee...mengeyam kemain*
hahaha cute gyle muke dak tecik nih...hehehehe..nk aku cabut2 gigi die!!dah nanges aku tekap pakai bantal..
hahahah..mati.hehehehe..kejam gyle!!
hurmm...talk pasal mati..ehh mati lak..sape lak nk mati..aku ni nak menggedik teruja lagi...
akk aku nk balek malaysia!!!!!!!!!!!!!!!wahhh nk wat muka gyle punye teruja..
yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh aunty!!!busuk r ketiak ko!!!werkkhh!!!!
punye la suke..mane x nye..akk aku bawak ares kesayangan aku tuhhhhhh...
hehehehhe..peneraju MYDIN!!!
kuikui....
kak,kitowank akk selamat pulang!!!!!!
muahhhhhhhhhhh

Tuesday, November 30, 2010

s0rry ='''((((



im hurt sum1 that i love so much!!!im sorry darl!!!!!!!!!!(nk nges 4 hari 4 malam)
pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!im sorry!!!

jam 3 pagi.

airmata kerinduan terus mengalir. .nk2 dgar lagu the rest of my life~
ya ALLAH. .halalkan cinta ini. .supaya dapat ku berlindung kasih . .bersama org yg aku cinta. .
*seyes,aku da mcm matang gyle* arghhhhhhhh. . .angin..sampaikan kerinduan ini buatnya. .
katakan padanya aku amat merinduinya. . .dan aku saling menghitung detik buad bersamanya. .


Monday, November 29, 2010

jam pukul 2.pagi. .

sharp 2 pagi..huh..aku galak bace belog nad..bedekah2 aku gelak..dy still same cam dulu2..cute..gyle..ngn arnab dy uh..ngn menatang hape ntah..heshhh xrety la aku..hurmm sesuai lerr ngn dy..dah la muke po0h. .aduss...nextweekend ada gathering ngn kawan2...plkn.sure heb0h!!!!!!!!!!!grrrr!!(xyah la nk bunyik camnih)
g lantak la..nk un9 fb malas..adus..nk mcet org tua tuh..die da nyenyak agaknye..hurmm..n watpe nihhh...



nk nengok cite sundal bolong...takut. .
sorang2 lak uh..mampos aku...aduss..
huh ..countdown nih. .bile la nk buad bende2 yg xmembosankan aku..
heshhhhhhhhh..buhsan!!!!!

jika ini takdirnya,aku redha..

malam yg dingin nih..sengaja membukak balek parut2 lama yg mmg aku xtefikir nk kenang balek..arghhhhh!!!!susah sangat nk kecapi rasa bahagia..dan kenapa sumenye sekejap.?nk aku persetankan semua..ya!kau..kau dan kau masih terus menyalahkan aku..menunding jari pada aku..yes!fikir apa yg dirasa mau kau fikir..aku manusia..aku punya jiwa..aku punya cinta..aku punya rasa..aku bagaikan hilang ingatan!!dan hilangkan lah ingatan ini tentang perkara yg menyakitkan YA ALLAH!!lupakan aku tentang sakit semalam..aku cuba menjadi diri yg baru..aku jadi insan yg baru..pantas untuk cinta mencintai..aku mahu hidup dgn bahagia..bukan derita semalam yg sering org2 tinggalkan..yg sering2..org hadiahkan sebagai kartu di ulang tahun..pedih..pedihhhh..cukup pedihhh...ya ALLAH..izinkan aku membahgaiakn semua org diseliling ku..semoga mereka dapat merasai indahnya dunia..agar terasa lapang dadanya bila ada aku bersama..kurniakan aku ketulusan,kekuatan hati..apabila aku ditimpa musibah aku masih mampu tersenyum dan masih mmpu membuat mereka mengukir senyuman..datangkan aku sakit..datangkan aku ujian..hanya pada aku..bukan pada org laen yg xmampu menanggungnya..jgn jadikan aku bebanan org tua ku..org sekitarku..ya ALLAH,masih terasa pedihnya semalam yg telah hamba-Mu toreh2kan..dan biarkan sakit itu aku tggungnya sendiri..jgn Engkau rasakan dia sakit ini..jgn ENGKAU rasakan pedih ini..biar parah jiwa..biar rentung duka..aku disini utuh mencintai mereka yg aku suka..biar aku kekal disini menggembirakan yg sudi mencinta..ya ALLAH,dalam doa kudusku,Engkau bahagiakan lah mereka yg pernah aku cinta..jangan lah Engkau dukakan mereka...sesungguhnya,Engkau Maha Mengetahui..dan Maha Mengerti..aminnn ya Rabbal alamin...

time t0 hang out n chill!!!!!!!!!!

w0aaaaaaa...syahdu gyle malam ni..xsia2 aku un9 berejam2. .last2 aku dapat jejak kasih ngn bestie masa kem plkn dulu......ya ALLAH terima kasih..terima kasih!!!!alhamdulillah!!jumpe jugak geng2 selenge dulu!!ni la intan..ni la payung..lame da xlepak sesame..dulu masa kat kem..bukan maen kitorank ni!!1finally!!!alhamdullilah ya ALLAH..aku xsaba nk lihat wajah2 kesayangan ni..ngn lmulut celoteh masing2...
ni asmak ..dy nih rockkk steady!!!!!!!
ni bella..nabila nazirah oke..jonet..
dy mmg lawak,dy pon xsdar kadang2 dy wat lawak..hahaha
dulu time kat kem kitorang panggey dy drumstick!hahaha
ni nur fahana anak kames..lahir ari kamwe kot ayah die..
hahaha..ni kalo xdgar gelak dy 1 ary..mmg xsah..melantak meggi ngn dy ni
sesak nafas aku..ko terbaek wok!!
h0k mamat gege ni..ni sofian..kat kem panggey "piere"
sebenarnye loghat kelantan..tp xtaw nk spell mcmana
so letak piere..hahaha..lantak mu ahh..
dy nih da beh kem baru rapat ngn kawan2 kem..haha..2 pon sebab
kapel ngn si baie..kalo x haram!!!
ni yg cumelll gyle tahap muke katun+jepun ni..nad..
dy ni mula2 manusia kat kem uh yg duduk ngn aku dlm bas..
dy ni alaaaaaaaaaaaa...
sweet..hahahaha..
ni.???ni mereka!!!anak buah saya!!!ni la bala tentera bersama bendera kemegahan kami
hahaha..weyhh posingg xajak aku!!!!!!!!!!
ni la intan payung..
kat situ ada nad,ada fit,ada asmak,janna,azie,intan a.k.a intang,
and s0 faten!!sume cute2!!!
lurve u guys damn much!!!!!!!!!!!!!!!
muahhhhhhhhhh
tanks buddy..for colour my life



Sunday, November 28, 2010

keindahan

nana maybe da selamat couple ngan akem ayam belanda 2..aminnnn..semoga mereka bahagia..hendaknya..
happy sgt2. .keindahan yg ada pada saya. .ada pada dia yg mengerti. .siapa.?huh. .no one know.why.??bcuz,no one hear that moment he told me that je loves me. .i was trully shock. .he just like an angel..u guys wonder who that lucky guy,tggu pix yg akan di update kelak..bila.?3 tahun lagi..hahaha. .sebab apa.??sebab 2 adalah cinta kekal..2 lah jodoh aku..aku xpercaya hubungan tanpa ikatan. .kerana..cinta tnpa ikatan dikawal oleh 1 ciptaan. .bergelar setan..jadi. .stop ask me why,when,who,where. .just wait n see.assalamualaikum.
^^

tangisan yang tersemat kemas didalam senyuman

terima kasih..sebab semakin hari aku tg0k ada je follower..terima kasih..just simple jek sume ni..
hari ni..sepatutnya menjadi hari yg happy buad aku..aku lapang..aku senang..sedangkan smalam aku di undang oleh mendung gelap..hari ni..ribut taufan seakan menerjah semula..Ya ALLAH..ya Rabbi. .berat sungguh ujian ini.. .xterdaya memikulnya lagi. .ya ALLAH.ampuni aku Ya Allah..terasa benar ujian ini siksanya...aku hamba hina ya ALLAH..aku hamba lemah...ber tan2 rasa nya menghimpit segenap jiwa ini...hari ni..hakimi xsihad..mata dia sakit..berlinangan airmata keluar membasahi mata dan muka dia..sakitnya aku rasa..xsanggup nk tgok dy mcm 2..sedangkan haty aku terlalu ego nk ckp.."maksu xsanggup tgok abg kimi sakit mcmni" ya allah...beri kesihatan pada keluargaku..terutama pada ibu..ibu yg satu2nya aku cinta..aku sanjung..aku puja...semoga ibu terus sihad..dan tersenyum..tika saat aku didatangi ujian yg xermampu aku pikul. .tiada insan len selain ibu..ibu..ibu...ma,terima kasih..ma..luluh rasa haty melihat pengorbanan mama...eqa percaya..ALLAH dah leatkkan mama ditempat org2 yg mulia..tiada insan semulia kau ibu...ayah.??arghhhhhhhhhhhhh....ya ALLAH.....pilunya aku bagai ditusuk tajamnya pedang keramat...lupakan aku tentang ayah..lupakan aku tentang kasih syg seorang ayah..saat ini..SITI ZALEHA mengerti segalanya..ya!!siti zaleha..kakak!!!aku perlukan kau kakak..hebatnya dia mengharungi semua..sama seperti ibu..kakak...kau dan ibu gah didalam hati ku..kau lah AINUL MARDHIAH..kau lah RABIATUL ADAWIYAH...kakak..hentikan tangisan yg  berpanjangan ini...keringkan tadahan kolam airmata ibu..airmata kami..kak..eqa rindu akak..
insan yg tersangat aku cinta dan paling aku sanjung dalam hidup ini..terima kasih mama,kakak..mengajar erti hidup dan tabah dalam menghadapi ujian..

Friday, November 26, 2010

rasa ini.. rasa mu. .

hurmm..haty semakin xtentu arah. . kenapa aku x happy.?????aku rasa kehilangan sesuatu. . kekurangan sesuatu dalam hidup. . nana diana..intan..t0long aku. . =(((( selagy terdaya aku simpan resah dan keresahan ni..aku cuba..aku kuatkan. . aku semakin tercari2. . mana arah ..aku rindukan kamu sahabat. . sahabat yg byk buad keresahan ini pergi. . namun..disebalik keresahan ini..aku bersyukur..aku masih punya org yg sgt istimewa ...terima kasih. . huh..hari ni..aku nk g keje ngn aty penuh girang dan gembira..hahahaha...persetankan sume..saat2 aku menerima gaji paling aku nantikan..aku xsaba..hehehehehe..sayang...mama coming 2 get u darl!!!!!!my sayang slr!!!misi seterusnya. . KURUS!!!!get skinny!!!!2 azam dan cita2 aku buad kali ke 900x..hahahahaha..kejadah xkurus2 pon.hahahahaaha...dok uma..mama uh rety nk rasuah aku ngn masakkan sedap2 dy jek...eeeeeeeeeee..xtahan!!!!!hushhhhh..xbule..xbule...aku kene KURUS!!!!!!!!!!!nk jadik mcm megan fox!!!!


ni jek pix dy yg sopan. . yg len2..perghhhhh 18 SG...terlalu sekse..dan menderita lelaki nengok...nice body!!teringat cite jennifer body. . damn she's h0wt!!!!!perghhh..hehehhe..tp xde la nk sgt shape camnih...asal skinny dah la....hehehehehe....coming so0n!!!!!!!!!

luka yang sengaja aku lakarkan

malam ni..aku dah lukakan hati seseorang nih..padahal dy innocent. .perghh first time pulak aku ngs depan customer..malu seyhh tadi!!hari ni..aku keje. xtawu kenape segalanya kucar kacir. .maybe sebab es0k ari last aku keje. .sedih+menyirap+gembira. .bercampur baur. .dlm hati. .aku seakan merindukan perkara yg aku xpasti. .apa bendanya. .hurgg makin keliru dan konpius. .lately. .aku xtawu kenape aku rasa lost. .marah2. .naek angin tiba2. .ngs sorang2. .gelak sorang2. .aku xtawu ape yg aku teresak tangiskan. .apa yg lawak aku ketawakan. .apa yg bingit aku makikan. .aku xtawu. .yg pasti. .aku sendiri merasa semuanya. .dan aku lepaskan pada org yg yg xbersalah...

kesian dowank. .sorry u guys. .aku xtawu kemana aku nk mengorak langkah pasni. .haluan aku terhenti.otak aku serabut. .serabuttttt sgt. .dugaan bertimpa2 dtg menerjah. .aku xsabar. .aku melenting...

arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...seb bek ade sister2 aku yg mmg memahami jiwa geladak aku. .intan. .nana diana..effa. .perghhhh seronok seyh cite pasal cinta si penternak ni

Tuesday, November 23, 2010

sengal ke hape. .

huh. .ngadap la aku. .lappy nih..update bl0g. .tibe2 pas solat. .aku semacam merase mcm2. .perasaan. .plus,lepas tg0k cite yg byk gile pengajaran kat astro oasis. .mmg terbaek la..cite yg mcm 2 patot org tunjukkan. .Kekuasaan Allah. .bukan cite yg merepek2 mcm cite Haq. .huh. bangga ada scene ranjang. .kalo ye pon nk ada scene ranjang. .bg la han issac ke..sape2 yg kapir laknat. .bukan org melayu 'islam' . .bukan aku sok suci. .tapi..org melayu kita ni..payah la nk explain. .ape2 pon. .semoga industri tanah air ni. .menitik beratkan sikit pe yg nk ditayangkan. .kalo ye nk jadikkan iktibar pon. .xpayah nk over the shadow. .wahhh aku..over!sorry sbb statement mcm trok cket la. .sebab 2 pendapat aku. .budak2 muda mcm aku. .ni kalo nengok mmg nk copy paste pe gelagat n sume tntg artis. .tapi kalo tunjuk benda2 baek2. .cerita penuh iktibar. .dan pengajaran..masing2 bule pk. .mana baek. .mana buruk. .contohnya mcm cita al quran buruk,pondok buruk,bahang cinta ravina,mcm2 la..mmg best!!serious..aku suka cite2 mcm 2. .nk dibanding kl drif la. .kl meletop la..kl memekak la..hahaahhahha..aku ni da mcm kak nam dah..arghhh...bio la..aku punye blog. .kan.?kan.?hahaha..tibe2. .pas aku baring2. .bule pulak igt mase aku kecik2 dulu2.

.Dari taman duduk kampung. .mmg haruk!kampung best taw!!dulu aku kecik2. .aku ada geng.geng aku ni lak. .hahahaha. .mmg best la..antaranya,aku n abg aku,3 beradek kawan aku..ciloi,angah n along.zul mamak,azroy and herri. .hahahaha. .kitorang suka mandi sungai.sungai kalo indah xpe..ni dah mcm indah water.hahaha..klako.pastu mak herri ni da tggu kat atas nk sesah sorang2. .mmg xbule bla..balek umah separuh bogel..sbb baju da basah..dulu,aku rapat ngn angah ni..name dy azlina.hahaha. .dy nih,24jam ngn aku..tp dy rock lebeh dr aku.aku n dy suke wat zalim kat menatang.mmg xidop lame la kalo jumpe aku n angah nih kambeng org sampai patah2 kaki. .anak ayam..mmg siap togel n bersidai kat ampaian umah org. .kuceng. .mmg hilang miau2. .kua puyau2. .xnk kene sekse. .hahahahaa. .sorry miau

.satu ari. .niat dan misi jahat aku tertumpu kat seko lembu yg tetambat kat belakang padang. .fuhhhh. .port baekkk punya. .kami ni xpenah nunggang kuda..nunggang lombu pon orait..jadik..1 hari yg best,aku pon bertiga ngn geng bas kilang nih..dgn tanpa segan silu..cabot la tambtan lombu nek timah nih...dgn beberape seken..lombu ni betindak melakukan aksi mosh dan tektoniknya. .ceh...kawan aku 2 eko dah sempat check out. .aku jek tggl sowank check in kat atas badan dy..pe lagik. .
aku dah cam ilan coke. .dah brerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. .hahahaha. .time aku dah tegolek. .bule pulak kaki tesangkot kat tali. .lalu seperti scene pilem zorrow. .lembu bawak aku lari. .menjerit2. .aku. .hahahahaha. .seb bek xmasok longkang beso. .kalo x arwah dah aku..hahaha. .soie nek timah. .len kali xbuad agy. .hehehehe

   .
                    
 mcm ni la rupe lombu yg kuang hajar 2. ..aku ase skunk dah arwah dah. .kono sombolehhh!!!
memacam. .nk tawu 1 rahsie x.???mase aku kecik2. .an. .aku xpose. .hahahaha. .port aku xpose. .adelah. .reban ayam..hehehehe. .muat seyh. . .badan aku kecik jek dulu..pastu lek umah bule buad muke letih . .cover baek je. .hehehhe. .soie yerr ma..skunk xbuad dah. .


.

Monday, November 22, 2010

ini kembar saya

hah.???terkejut.??hahaha..kembar saya ni..bukan adek beradek..btol..knpe kembar.??kami punya berbagai benda yg serupa..mana2 pegy..org kata kami adik beradik...nana diana..hahahaha..dia spesel..mcm teh o laici..sedap!!dy ni..kalo xde..mmg melalak la saya!!!dy cute sgt..dy skunk ade..akem...hurmm..tepaksa la sy jadik org ketiga..hehehehehe..nana..saya syg awak taw..igt plan kite..hehehehe...hari ni..dy dapat bunga besarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr punyaaaa..akem kasik!!!mane aci!!!!!!!!!warghhhhhhhhhhhhhh nk jugak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ke"anak2kan" kami..

hahahahahaha..seriously..kalo igt..memang berdekah org dengar..malam2 pas lek keje ni..xde keje yg lagi best melainkan berangan..hahahahaha..xtawu la..tapi aku suke berangan bende yg dah jadik..mcm paly back memori best2. .n klako..dulu..aku ni student poli..amek sij.pengurusan pelancongan..trm tawaran tuh sebab terpaksa..cuz aku tolak dip kesetiausahaan kat poly pd..hahaha..aku igt..aku mesty xde kawan kat situ..tapi 2 tahun aku kat situ..ckup buad aku kenal dunia..hahaha..dr kawan2..sampai la menilai manusia ni..bukan menilai dosa pahala org la!!tapi menilai keikhlasan org kat kita..xkira la perempuan ke laki..tapi tolak tepi sume 2..cuz..aku da ade bff's!!!sape.??geng sup4 2008-2010.mmg best!!nk tawu knpe best.??sebab muke bodoh2..tapi kalau da kenal..rase mcm nk bodoh sekali join...hahahaha..bodoh.??lawak bodoh!!!!la...hahahaha..dari nerdy..jadik gile2 la..pakej..ada suka..duka.bergaduh..hahahaha..xmcm pmpn masing2!!
dulukan..kitorang suke taw buad mende2 pelik...wushhh tanye la saja sup4..setiap org ada ragam..mcm2 hal..tapi yg masih berbekas dlm haty..masa study week..org len study kitowank men rasuk2..men game..xstady..tapi lagi 2 jam nk pekse..masing2 ketat ngn blaja..hahahaha...pastuh begadoh sbb bertentangan kefahaman..hahahahaha...mmg bung0k!hahaha..mlm celeb bursday paling kitowank suka..dapat celeb gempak3..mmg terbaek..ntah la..penghuni rumah no.3 intan 3 taman cahaya masai p.gudang 2 menyimpan mcm2 kenangan dan sejarah. .seyes..bilik kene ketuk cket sebab bergesel ngn hanger..menjerit2 satu umah..sbb igt mende len yg men2..hahahahaha...lawak2..pkol 7..30..nmpak toyol la jalan2 belakang umah..hahahahaha..mcm2...member punye takut sampai terlanggar meja dapur ...bengkak tulang pinggang..hahahahhaa...ade lak kawan yg mmg gyle belajar sampai tydo baca modul..hafal lect ckp..nk tawu sape.??athirah (gades ungu) hahahaha..mcm2...suara donald duck..si lid..mcm2..la..kalo nk igt keletah msing2..sumpah i miss all of u guys!!!rasa nk plok..xmau lepas..nk ckp kat korang..aku ryndu nk mkn kat kedai HANI BEST..memekak mcm 200 org mkn..hhahahaha..gamat!!aku ryndu ko sahabat!!="""""((((

Sunday, November 21, 2010

penat+marah+sebak = g0 away!!

kenapa still lagi rasa terhimpit dgn sume ni.??aku xpatut rasa mcmni..saat aku baru nk kecapi bahagia...
aku makin xmemahami..kerenah demi kerenah manusia..aku mahu jadi AINUL MARDHIAH..mahu jadi RABIATUL ADAWIYAH..aku mahu kuat..aku mahu teguh..ya ALLAH apa lagy ujian ini.??apa lagi seterusnya.??aku penat..aku lemah..jgn biarkan aku terus2san aku begini..dimana nk aku lemparkan kemarahan dan sekse yg telmpau dlm aty ni.???pada org yg ku cinta.?pada org yg aku syg.?pada org yg aku kasih.??sahabat..umi..??adek beradek.??umi..umi ya umi..umi lebih memahami..tp sejauh mana dy nk bertahan menjadi sandaran utk aku berani berdiri melawan ujian.???

Tuesday, November 9, 2010

kegembiraan ini

Ya Rabbi. . jgn ragut kebahagiaan ini..Ya ALLAH..aku bermohon pada-MU..beri aku ruang untuk merasai kegembiraan ini..semoga apa yang aku hajati ini...mendatangkan kebaikkan pada ku..dan ku mengharapkan agar keputusan ini adalah jalan terbaik buad hamba-Mu ini...nana diana is the one person yg tawu segala2nya. . hanya dea..terima kasih..kerana memberi dia padaku..ya ALLAH..jadikan sahabat ku ini insan yg berhati lembut..insan yg sabar..anak yg soleh..dan kurniakan dia hidayah-Mu ya ALLAH...bimbing kami terus kepada-Mu...
hari ini hari ulang tahun kakak kesayangan aku..kak ya..ya ALLAH..sesungguhnya KAU maha adil..Kau berilah dia syafaat-Mu..jadikan dia isteri solehah buad suaminya..jadikan dia ibu terbaik buad anak2 nya...begitu juga buad kakak2 ku yg lain..hanya darah daging ini sahaja yg aku ada..utk meneruskan kehidupan ini..pautkan kami pada tali-Mu ya ALLAH..jadikan aku anak yg baik..anak yg solehah..anak yg menjaga ibu bapaku saat tua dan uzur mereka...jadikan aku adik yg mengenang budi..adik yg baik..utk kakak2 dan abg2 ku...jadikan aku insan yg tabah dan sabar..menempuh ujian demi ujian ini..jgn ENGKAU jauhkan aku setelah aku berusaha mendekatiMu...aku mahu sentiasa menjadi hamba yg mengingati-Mu saat gembira dan susah ku..jauhkan aku,keluargaku,saudaraku,sahabat2ku dari perkara2 yg Kau murkai..nana..aku disini mengharapkan apa yg aku buad ni..adalah keputusan terbaik aku..i need u 2 be by my side...semoga insan yg aku kasihi itu..mampu membimbing aku ke jalan-Mu..membuad aku lebih mencintai-Mu..aminnnnn..

Sunday, November 7, 2010

hurghh saket nye demam!!

dear bl0g. .huh..lame suda xtulis papr dlm ini bl0g. .rynduu kamo0!!!arini aku cuti keje..demam da 2 hari. .x kebah2. .pegy klinik..d0c ckp saket kene g jumpe pakar..aduss malas...buad derkk je la aku..bio kan..sume org akan mati..xpe la..nana diana da buad bl0g..fuyo000..best wo0....hahahaha...gud2!!suke aku!bule tawu da pe dy ase,ape dy ngut0k..hahaha..nana,bl0g ko santek!!!aku suke2!!!lately..aku teringatkan sum1..ntah la.xtawu nape..huh,xmungkin kerna syg..cima kadang kala aku terkenang..cewahh..bukan ni adalah bulan last aku keje...n dapatkan SLR aku. .pas dapat je..mmg xrety dok uma la aku..merayap2..snap pix..belajar ngn jai..n eppy..2 je kawan yg aku ade t0k ajo aku snap pix..btw,pasal further study..kal0 xdapat p0ly..mmg jawabnya..blajo swasta la aku. .demi masa depan..kene kejo beb ape yg aku nk. .hopefully bulan 12 ni menyatukan 4 haty. .4 jiwa..dan 4 cinta. . nana diana..i always be by your side..lurfe u darl!

Saturday, October 16, 2010

kerinduan ini..

Lately..aku merasakan kekosongan dalam hidup ni...jiwa xpernah menikmati keindahan ketenangan 2..Ya ALLAH ..terasa diri ini amat jauh dari MU Ya Rabbi..beratnya dugaan ini ya ALLAH..semakin hari..semakin aku merasakan kejauhan MU...jgn duga aku begini..terumbang ambing dipukul gelombang dunia..apa yang aku kejar dan buad skunk..mcm xde tujuan..hari2 yg aku lalui kosong...
ya ALLAH..ya HABIBALLAH..kurniakan aku syafaat MU..sedangkan aku melupakan MU..dan ENGKAU xpernah melupakan aku..jika keredhaan yg aku cari sekarang..menambahkan kemurkaan MU..ampunkan aku ya ALLAH..sesungguhnya..aku manusia hina..insan kerdil..yg xpunya apa2..
aku merindui ciptaan MU melebihi MU ya ALLAH..peliharakan aku..kekasih ku iaitu ibu bapa ku...saudara sedarahku..sahabat2 ku..dr kejahilan ya ALLAH..lindungi kami..jgn ENGKAU menjauhkan aku dr MU apabila aku berusaha mendekati MU..amin...

Tuesday, September 28, 2010

kegilaan yang terlampau.

keinginan.yang terlalu membuak2.. SLR!!!im ready 2 fight t0 get u!!!aku sedia keje lebih masa!!f0e u!!only u!plzzz...tggu aku..aku sedang bekerja keras ni nk dapatkan k0..byk tentangan aku nk dapatkan ko..SLR..aku akan usaha..dan 2 jnji aku..even byk airmata yang akan aku tadahkan tok perah keringat ni..xpe..aku cuba..dan cuba..tggu ea..SLR cintaku..=''''((

Monday, September 27, 2010

xtaw0 kenape..

hurmmm...guys..aku seyez..mcm da jat0wn chenta kat mamat nih. .dy cute sgt3. .abdul thaqiff ..aku tggu jek dia..appr0ve aku kat fb. .tiap2 ari. .tg0k fb dia..dia ni xla ensem mane..xjugak femes mane..dan x jugak kaye mane..kenal melalui lagu2. .mendengar..dan jatuh cinta. .dia superb j0ges. .


ni la my dear thaqiff..dia superb h0t..bagi aku..
alangkah baek nya..kalau dia tawu aku admire dia sgt2
nk sgt jumpe dia...menyanyi dgn dia..
jadik soulmate dia..
melampauu t0l aku.
hahha..tapi seriously..2 sume
xkan jadik kenyataan..
thaqiff..i l0ve u s0 much

Thursday, September 23, 2010

i l0ve u cinta..

ouhhh..keadaan semakin mendera. .apabila dan saat tika melihat kau wahai SLR aku umpama terkena pukau melihat keindahan mu. .keseksian tubuhmu. .ouhhhh SLR ..aku berjanji demi cintaku..aku akan dapatkan kau demi cinta yg ku bina ni syg. .seleuruh kesungguhan akan ku himpunkan buat memiliki mu..hahahahaha..ape la..si cheda dah gile kan l0mo die aku tetap mencintai ko  SLR hurmm aku akan mulakan mengumpul dwet utk memiliki mu...akan ku cuba..dan akan ku usaha..hehe. .dapat basic n standard pon xpe..jnji aku dapat ko!!dalam mase yg same..aku akan kuruskan lagik badan aku. .utk segandingan dgn mu wahai syg..<3<3 hehehe...h0pefully usaha ni akan berterusan utk memenangi hati mu SLR



i l0ve u syg..saya cintakan awak sangad2 taw.

xpayah nk over sgt la...

hurmm..tibe aty panas sebab teringatkan semalam..hah!xtawu la..nk explain mcmana. .agak c0mplicated. .huh..maybe aku ni da masak sgt kena mcm kawan aku sowank ni..cuma yg membezakan,bf die 2..terlalu b0doh dan berperangai mcm binatang sikit..bukan aku sesuka hati nk memburukkan sesiapa...cuma..aku sedih..kaum aku...dipijak..dihina..dicaci..dimaki sampai mcm 2..aku marah sebagai seorang manusia yg berperikemanusiaan.seriously,aku xnk kawan aku ni sarah (bukan nama sebenar) kena maki,kena tipu dengan buaya darat 2 shah (bukan nama sebenar).haha..sedih aku dg0 penjelasan si sarah ni..mmg!aku mengaku..aku dgar sebelah pihak..je..tapi sebelum2 ni,mcm2 aku dgar pasal si shah ni..mcm2..eee..xcukup buku nk tulis cite sal dia..(shah) ..jadik,aku ni xde la nk memburukkan lagi keadaan..tiba2...si shah ni..naek hangin plak..terase la 2..hahaha..perghhh..beriye2 ni mengamuk..sampai ada niat murni nk kenakan aku dgn dukun2 siam la..thailand la...hahahaha...ape la..aku ni,xla baek sgt..lagikan nk jadik ustazah..tapi,sejahil2 aku..aku tawu ALLAH 2 ada..aku percaya kuasa ALLAH dan tiada tandingan bagi Kuasa-Nya..then..xb0le bla..cuba2 mempertikai maruah aku sebagai perempuan..kesucian diri aku..mahkota diri aku...hahahaha...aku faham..dah xde topik nk di bahaskan selain dr itu..sebab aku tawu..dia biasa meratah perempuan2 lain...so,bg dia..semua perempuan 2 sama...xpndai jaga kesucian..mmg lawak.s0,girls kalo korang dgar dia ckp mcm 2..ape korang rasa.?aku xla bape nk marah sebab hanya manusia berakal cetek je guna maruah ni tok bahan nk gaduh...s0,biasa la..dah org mcm 2..aku xde la nk melayan sgt..yg aku sedih ni..ade pulak kaum aku sendiri dok bela2 dia...menggalakkan lagi ade la..aku xtawu kenape dia mcm 2..bangga sgt dapat kawan ngn si shah ni..alahhh..setakat sebab shah 2 ada rupa..xyah la nk jaga sgt haty si jantan kaparat ni...nyampah plak aku..huh,rupa ni ade power gak..aku igt xpenting la sgt..rupenye..still ada lagi org yg macm 2..bak kata sahabat2 aku..biarkan lah seperti apa mereka nk jadi..seperti apa mereka ingin jadi...tapi kita sebagai teman..kita sama2 doa..semoga si sarah ni jumpe lelaki jauh lebih baik dari si shah 2....n shah ni pulak berubah la..dr ikotkan kata hati yg menolak dia ke lembah bukan2...n smoga dia insaf..supaya dapat jadi lelaki terbaik utk memimpin keluarga dia kelak..aminnnnnnnnn...


peace no war..<3 ALLAH..

Wednesday, September 22, 2010

adakah ini permulaan nya.??

pehal la aku pagi2 dah terjiwang nih..hurmm..aku rasa..aku dah kena mulakan hidup baru..sendiri ..terpaksa lah aku pekak kan tlinge mcm ayep..kena maki hamun ngn kawan2...especially nana diana..hahaha..soie na..aku nk mule men dota haha...xpe la.kalo kecewa dgn dota 2 lebih baek dari aku kecewa dgn cinte..bek aku pilih dota..kaki dota la aku 24jam..berdating dan mula mencintai dota..dan Hari ini..bermula lah kehidupan aku yang baru.

Tuesday, September 21, 2010

mencuba bangun dari rebah ini

alangkah bahagia hidup ini bila..tiada kesedihan...tiada persengketaan,tiada perpisahan...tiada airmata untk kita tangisi. .ya ALLAH...hari ini,Engkau uji aku dengan dugaan yg bertimpa2...ya ALLAH..adakah ini hukuman yg harus aku terima.??jiwa yg tidak tenang..jiwa yang berkecamuk..ya ALLAH...kurniakan aku dengan kebahagiaan yg hakiki..aku merindui bau-bauan kegembiraan..aku memerlukan dia yang sangat memahami aku...siti zaleha...hanya dia...hanya dia...kak...eqa perlukan akk..perlu berada dalam pelukkan akk...untuk mereda kan segala kesedihan yg berkampung ni..kak,eqa perlukan akk sekarangggg...


kak..dalam 7 beradik..akk adalah satu2 nya insan yg byk ajar eqa erti hidup ni..kuatnya eqa hari ni sebab akk..sebab mak..harapkan yg laen2..xkan ada kak..akk susah,akk senang..akk xpenah harap sesiapa kecuali ALLAH.kak..alangkah baik nya kalo akk ada disini..kak eqa ryndukan akk..

Monday, August 23, 2010

cinta yang pergi..

buat yang teristimewa sharrizal baharum. .b,kehadiran b dalam hidup syg..bagi syg sejuta erti dan pengertian..b adalah satu2 nya lelaki yang bole buat jantung syg berdegup laju dan perlahan dalam 1 masa..b..SUMPAH ATAS NAMA ALLAH..syg cintakan b. .sygkan b. . setiap detik..hidup syg..xkan bererti tanpa b. .syg bahagia bersama b..selama hampir setahun kita bersama..b..ingat x..masa mula2 kita couple.?masa 2 bahagia sangat. .kan.?b tawu. .sebelum tibanya hari firstdate kita. . sepanjang malam syg xtydo..sebab berlatih nk ckp dan borak2 ngn b. . supaya b xbosan..syg iron baju date 2..seminggu awal..syg takut syg lambat pick up b kat terminal lewat..masa 2 syg l.i. .syg sanggop tipu pn.Noraini kua pkol 1.30 petang..takot b sampai cepat. . dan penantian syg berakhir 11.30 malam..b tiba pada firstdate kita. . kan b.??masa 2. . mama n kak ya memang xpat trima kehadiran b...namun.syg kuatkan jugak. .yakinkan mereka...yang b adalah the best 1 foe me...n alhamdullilah. .mama,famly dapat trima b n sygkan b. . betapa gembiranya haty..ALLAH je tawu b. .

Maaf la..kalo syg typu b. . masa plan kite nk g rock the world 2. . syg mmg pinjam kat member rm200. .and sempat keje kejap tok tambah dwet. . supaya dapat beli tiket b balek kedah. . dapat blanje b baju yg b nk...n blanje b makan. . .syg xpernah fikir b susahkan syg...ataw..bebankan hidup syg..Ya ALLAH ..bahagianya...dapat beri apa b nak...b tawu x. . masa pertama kali kita solat berjemaah kat depan uma berdua. . n time b baca al fatehah 2. . syg berjanji dlm hidup syg..yang xkan ada insan len selain b. .ketika b kucup dahi syg. . selepas doa...syg betul2 yakin...ALLAH da bagi syg jodoh terbaek dlm dunia ni b. . syg janji b. . sentiasa ada untuk b selamanya. . selamanyaaaaaaaaaaaaaa...

Namun masa makin pantas berlalu tanpa memudarkan sedikit pun rasa cinta yang hidup ni..b...semakin lama..syg dapat rasa yang syg betul2 mencintai b. . syg ketepikan kawan2 buat b..even b xnmpak..tapi..ALLAH je tawu...ketika saat bahagia yang syg rasa...ia tersentap dengan kehadiran Fatehah ( FAR ). .yang b ckp..FARISH. . 2. . detik itu..punah lah sudah segalanya b. .berkecainya cinta syg pada b. . dan syg terpaksa merawatnya sendiri. . sendirian tanpa b. . tiada apa yang mampu memudarkan kata cinta ini selagi b utuh disisi. . semakin lama. . b semakin tak mempedulikan syg lagy. . tiada lagi "selamat pagi cinta". . tiada lagi "selamat malam isteriku". . tiada lagi . . "b xkan putus mesej syg sampai bila2". . Dari detik itu. . hiduplah syg sendirian menanggung rindu yang sakitnya setengah mati. . setiap malam berendam airmata. . setiap hari disimbah rasa duka. . kesepian tanpa cinta haty syg. . yang syg puja. . siang dan malam. . ia berterusan. . sehingga suatu malam. . tiada lagi sms dari b. . dan b berlalu begitu sahaja. . tnpa sebarang kata. . dan janji yang b tadahkan buat syg dulu. . "b xkan tgglkan syg selamaya. . syg la hidup b. . ""b janji syg. . xkan pernah buat syg berair mata". . . segalanya terhenti disitu. . dan b pergi membawa haty syg. . yang dah b toreh2kan. . sharrizal baharum. . kau adalah keajaiban yang berlaku dalam sepanjang 20 tahun aku hidup. . kau lah segalanya. . yang membangkitkan rasa cinta dan kesetiaan yang lama aku tgglkan. . terima kasih atas kesakitan dan penderitaan. .ini..dan mulai kini..aku sendiri tanpa adanya KITA. . dan impian KITA. . pergilah pada dia yang kau cinta..dan puja..dia miliki segalanya. . yang kau inginkan...dan biarlah cinta yang tersisa ini..membuat aku lebih kuat utk meneruskan kehidupan ini tanpa kau yang aku cinta. . terima kasih. .

D'Masiv - Rindu Setengah Mati (Official Video Clip)

Tuesday, August 17, 2010

merindui kaw sahabat!!!!


hurmm rynduu korank!!!!!!!!!!!!!best sangat kalo nk diingatkan balek. .peristiwa malam celeb birthday. .mmg btol2 xbole lupa..hahahahhahahahaha..aku & nana diana paling banyak cedera. .badan bengkak2..hahaha..bukan kene pukol.tapi nk elak dr kene bawu tepung busuk!hahaha...perghh..sampai demam2..aku.Memand dasar jiran xguna!!ke "havoc" kan amalm 2 jelas aku rasa bile sume housemate aku joinventure men tepung..yang malu2 xnk main sampai jadik paling xmalu...hahahahh..laila..la owangnye.haha..masa sem 4 ni..yg sempat sambut birthday lidya n kak nana jek..yg len2 xsempat...kawan2..aku ryndu korang taw!!!

x saba nak raya. .

selalu kalo raya keadaan umah aku bz..bising. .yang nak buat kueh nye..yang nk pasang langsir..yang memekak bakar lemang..memang best..tapi taw0n ni memang raya yang xbest buad aku. . raya tanpa kakak2 n abang2. .

merindui. .zaman2. . dulu..kecoh2. .yang paling hepi..mak la..nak dilayankan anak2. . cucu2. . xcukup tangan nk handle sume..seronok xterkata. . dulu masa kecik2..mmg mak xbagi tolong2 dy buad kuey..raye. .so,keje aku n abang2 aku..pe lagi kalo x mercun..curik tabung nak beli kebait byk2. . beli boozuka..petang2 jek dah buat misi curik buluh..nk buat meriam..punye la jahat..men belakang umah nenek. . terkejut2 orang tua 2. . hahaha..xbole bla..xpuas aty men plak kebait dalam tin...memang syokkk!!!!x saba nk raya!


                                 ryndu seyh masa ni. . lepas dah puas maen kebait..meriam bul0. . maen polong pulak. . nk tawu maen polong 2 ape.??maen polong tuh guna surat kabo. . buat jadik bersegi. .bakar bucu..pastuh terbang la macam polong. . hahahaha..pastuh sendiri buad sendiri takut..sendiri nangis..bodo!hahaah..